Speel je graag games? Ga aan de slag als game designer

Speel je graag games, en lijkt het je leuk om met games je boterham te verdienen? Overweeg dan eens of het beroep game designer niet iets voor je is. Als game designer werk je binnen de game industrie en ben je meestal breed inzetbaar binnen de ICT. Als game designer houd je jezelf voornamelijk bezig met het ontwerpen en produceren van games. Hier heb je echter wel de nodige kennis en expertise voor nodig. Het ontwikkelen van games is namelijk niet zomaar iets. Hier komen namelijk talloze verschillende zaken bij kijken.

Dit komt er bij kijken

Als game designer specialiseer je jezelf in het ontwerpen en maken van games. Maar je kunt dit echter niet alleen. Vaak maak je namelijk onderdeel uit van een team wat bestaat ui verschillende specialisten. Zo zal je als game designer samen werken met ontwikkelaars, geluidsdeskundigen technici en mensen die beschikken over een grafische achtergrond. Als game designer kun je betrokken zijn bij het ontwikkelen van allerlei verschillende soorten games. Dit kunnen games voor de computer zijn, maar ook games voor de playstation of de nintendo. Als game designer heb je vaak een aantal speciale verantwoordelijkheden. Zo zal je onder andere verantwoordelijk zijn voor het bedenken van de verhaallijn en de spelregels. Wanneer je dus graag games speelt, en hier in de toekomst je salaris mee wilt verdienen, kun je overwegen om game designer te worden.

Game designer worden

Game designer kun je vaak niet zomaar worden. Hier is namelijk vaak een speciale opleiding voor nodig. Dit omdat je niet zomaar alles kunt weten over beeld, geluid en de interactie van games. Dit is precies wat je leert tijdens een opleiding tot game designer. Wanneer je deze opleiding hebt afgerond, is de kans groot dat je daadwerkelijk aan de slag kunt als game designer. Dit omdat de game industrie volop in ontwikkeling is en voorlopig niet stil zal gaan staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *